“Aligha gondolnád, hogy emberek készítették”

Az Omega 2013-as imázsfilmjében a világunk nem más, mint egy mechanikus óraszerkezet, amely részeiben és egészében is tökéletes mestermunka.

Vajon hogyan lehet egy forradalmi technológiai újdonságot lefordítani a mindennapok nyelvére? Az Omega koaxiális gátszerkezete bármennyire is fontos állomás a mechanikus óraművek fejlődésében, kommunikációja éppolyan nagy kihívás volt, mint magának a gátlóműnek a megalkotása.

Az Omega integrált marketingkommunikációs stratégiája három lábra épült: a szaksajtóban illetve szakmai blogokon a technológia részletes bemutatása volt a hangsúlyos, míg az általános (kereskedelmi) kommunikációban inkább a fejlesztéssel járó termékelőnyökre hívták fel a figyelmet. A milánói MHMNS ügynökség feladata volt az érzelmek nyelvére lefordítani a technológiát.

Az álomszerű, 70 másodperces, 3D-s animáció voltaképpen allúziók sorozata, mely a márka történetének mérföldköveit fűzi egybe.

Ez az univerzum a kiemelkedő emberi teljesítmények fogaskerekeiből épül tökéletes és harmonikus egységgé. A kerékrendszerek, dátumtárcsák, billegők, hidak és hajszálrugók alkotta világ csupa élet, dinamika és egymásra hatás.

Co-Axial World, 2013.  Ügynökség: HMNS (Milánó) Látványterv a kreatív koncepcióhoz,  Forrás: swatchgroup.com

Az óceánok és a Hold meghódítása, az olimpiák kiemelkedő emberi teljesítményei, vagy James Bond legendás Aston Martin-ja voltaképpen a Nagy Emberi Kaland szívet dobogtató, különleges epizódjai. Olyan pillanatok ezek, amelyek összeforrtak a márka 170 éves történetével. A spot-ban ezt a kalandokkal teli történetet mesélik el a kis fogaskerekek, amelyek végül összeállnak az óraszerkezetet jelképező naprendszerré.

A briliánsan kidolgozott animációt Harry Gregson-Williams zenéje (a Gyűrük Ura egyik zenei vezérmotívumára kísértetiesen emlékeztető Smiling) teszi teljessé, amely eredetileg a Man on fire című filmhez készült.

Co-Axial World, 2013. Ügynökség: HMNS (Milánó) Látványterv a kreatív koncepcióhoz,  Forrás: swatchgroup.com

“There are movements so perfect, you’d hardly think they were made by humans”

Érdekel a téma? Neked ajánlom:

Omega koaxiális gátlómű

Omega’s new 3D animated film unveils the brand’s Co-Axial dreams

The Power Of Co-Axial: How Omega Watches Use Technology To Strengthen The Brand

OMEGA Co-Axial Chronometer – The best animated commercial ever made – Austin Visuals Reports