Miért érdemes 40+ évesen belevágni a METU marketing mesterképzésébe?

Minden élethelyzet más megközelítést kíván. Az én METU-s történetem leginkább azoknak szól, akik már nem most léptek be a munka világába, de úgy érzik, valami apróság még hiányzik ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni a karrierjükben

Ugyan nem tudom tálcán kínálni a Szent Grált, és az egyetemes megoldást sem tudom elárulni a világmindenség összes kérdésére, de ha arra vagy kíváncsi, miért éri meg tapasztalt munkavállalóként belevágnod a METU marketing mesterszak elvégzésébe, akkor az alábbi írás Neked szól!

 

Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor valószínűleg már játszol a „nekem változás kell” gondolatával.

Sokféle okot lehetne felsorolni, miért érzi úgy az ember, hogy egy mesterdiploma megszerzésével képzeli el ezt a változást. Lehet, hogy kihívásra vágysz és megtetszett ez a szakma? Saját vállalkozást indítottál és te magad akarsz ennek a profi marketingese lenni? Vagy tapasztalt marketinges vagy, de érzed, hogy jó lenne felfrissítened a tudásod, lépést kellene tartani az az egyetemről „éppen kiesett” újoncok friss ismereteivel? Magadnak szeretnél bizonyítani vagy a szó szoros értelmében okosodni szeretnél, ismereteid bővítve? Esetleg továbblépnél a karrieredben, magasabb keresetre vágysz, de ahhoz kell a mesterdiploma?

Valójában szerintem mindegyik fenti felvetésre megoldás lehet a METU marketing mesterképzése. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy államilag támogatott féléveket is igénybe tudsz venni, ha még nem használtad el mindet, illetve a levelező munkarend pénteki és szombati órákkal, mert így munka mellett is el tudod végezni az iskolát.

Néhány fenti szempont nálam is számításba került, amikor elkezdtem a METU marketing mesterképzését. És már most azt is látom, hogy tényleg megtérül a befektetett energia, ráadásul, a szakmai tudáson kívül olyan ismereteket és képességeket is meg tudok szerezni, amikre nem is számítottam.

 

A METU tálcán kínálja a gyakorlati tudást

Ismert és elismert gyakorlati szakemberek oktatnak minket, akik nem elavult könyvek poros lapjairól idézik szó szerint a szöveget, hanem izgalmas, csapatmunkát kívánó, a mindennapos életből vett feladatokat oldatnak meg velünk. Olyan oktatók, akik könyveit forgattam, amikor azt hittem, magamtól is meg tudom tanulni, ami a mindennapi marketinges munkámhoz szükséges. És persze teljesen más szint, amikor a szakemberek szóban osztják meg a tudásukat, a kéréseinkre azonnal válaszolva is! A tananyagban volt már valódi, „élő” pályázat kidolgozása és prezentálása, mostanában induló, létező cégek marketing feladatainak és pénzügyeinek tervezése és újratervezése vagy éppen kitalált, elgondolkodtató probléma – hol máshol kellene komolyan fontolgatnod egy olyan kérdést, hogy milyen marketing- és értékesítési stratégiát alkalmaznál a Szamos marcipángolyók kínai terjesztése során?

METU kampusz

Nem tudom, mennyire vagy vele tisztában, de a végzett marketinges hivatalosan közgazdász. Így a tananyag a marketingen felül számos egyéb, fontos területet is lefed a pénzügytől kezdve a jogon át egészen a logisztikáig vagy vállalatvezetési ismeretekig, de mind-mind gyakorlati megközelítéssel átadva. Ez nekem személy szerint nagyon tetszik, mivel én tanultam a „régi rendszerben” is, ahol az volt a lényeg, hogy minél több száraz tananyagot be tudjon magolni az ember. Itt viszont szinte tálcán kínálják a munkában azonnal alkalmazható, gyakorlati tudást. Ha pedig már a szakmában dolgozol, akkor azonnal ki is tudod próbálni a tanultakat, s ha megakadsz, kérdezhetsz; ez szerintem olyan, mintha Rajtad keresztül a céged a legnevesebb mai szakembereket bérelné fel szaktanácsadónak.

 

Marketing mesterképzés extrákkal

Nyáron a METU lehetőséget biztosított arra is, hogy a Coursera online oktató felületen (egyébként fizetős) tanfolyamokat térítésmentesen elvégezhessünk, a költségeket az egyetem állta – ha szintet szeretnél lépni a karrieredben, az ilyen kurzusokról megszerzett papírok nagy hasznodra lehetnek. Nem is beszélve a szakmai konferenciákról, amikre hallgatóként szintén ingyenesen bejutsz.

METU bejárat

Szóval, ha már dolgozol, de szeretnéd tovább fejleszteni tudományos és vállalkozói készségeidet, akkor ne is keress tovább, a legjobb helyen jársz. Ezek a készségek nagyon fontosak lesznek a jövőben a döntéshozatali folyamatokban, mivel a világ nagyon gyorsan változik, és a gyorsan alkalmazkodó, nyitott szakemberekre lesz szükség.

Azt pedig garantálom, hogy a METU-s oktatók mindenben segíteni fognak, hogy elérd a céljaidat!

A METU MSc képzésére itt tudsz jelentkezni!