Kreatív Kontroll Forbes hirdetés

„Mert jó a marketingünk”

Így néz ki a Forbes legmenőbb augusztusi hirdetése!

Üres oldallal reklámozni a Forbes-ban? Micsoda pimasz és lenyűgöző ötlet! Ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a Kreatív Kontroll (marketingszöveg.com) hirdetését – és bevallom jó kedvem lett tőle.

Eszembe jutott a Klapka 2014-es print hirdetése HVG-ben („MÁR UNOM”): ugyanaz az őszinte, céltudatos, mellébeszélés nélküli, vegytiszta kommunikáció. Játékos, már-már képverseket idéző tipográfia. A rendelkezésre álló tér iránti tiszteletlenség.

„Már unom”  HVG, 2014. vs. „Mert jó a marketingünk”, Forbes, 2017.

A végeredmény lenyűgöző: olyan hirdetés ez, amitől megváltoznak a fényviszonyok és – csak ismételni tudom – jó kedvem lesz tőle. Azért, mert olyan magabiztos és merész, mint egy határait feszegető, szemtelen, őszinte kamasz. Mert velős és bölcs, mint egy haiku.

Sipos Zoli (Kreatív Kontroll) a Linkedin-en így írt a koncepcióról -érdemes elolvasni, mert hitvallása a (jó) marketingről ugyanolyan telitalálat, mint maga a kreatív ötlet:

„Azért vettünk egy oldalnyi hirdetést a Forbes augusztusi számában, mert szerintünk a jó vállalkozó a marketinget befektetésnek és nem kötelező kiadásnak tekinti. A sikeres marketing profitot termel, tehát sikeres vállalkozást épít. A sikeres vállalkozás szabadságot ad. A jó marketing tehát szabaddá teszi a vállalkozót.

Azért hirdetjük a marketinget, mert hiszünk benne, saját magunkon tapasztaljuk, hogy mennyit ér”  #mertjoamarketingunk

 

Kép és idézet forrása:

linkedin.com