George Clooney és a Nespresso

What else…?

George Clooney 15 esztendeje a Nespresso reklámarca

Gyerekkorom első szerelme George Clooney volt minden idők legnépszerűbb kórházsorozatából, a Vészhelyzetből. Napjainkban viszont a sármos színész leginkább a Nespresso márka nagyköveteként és hivatalos reklámarcaként lehet ismerős.

A népszerű kávéfőzőket, kávékapszulákat forgalmazó cég reklámjaiban 15 éve vállal rendszeresen főszerepet Clooney, ezért természetes, hogy a színész arca egyszerűen egybeforrt a márkanévvel.

George Clooney

A teljes igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy egyik fél sem készült ilyen hosszútávú együttműködésre. Pont úgy zajlott a szereplőválogatás, mint bármely más termék esetében. 2006-ban elkészült az első Nespresso reklám Clooney főszereplésével, a rajongókat elbűvölte a színész eleganciája. A többi pedig már történelem…Többek között ez az elegancia és a hitelesség az oka annak, hogy a Nespresso ma ott tart, ahol. Halkan jegyzem meg, hogy mára Clooney a Nespresso tulajdonosainak egyike, az évek során ugyanis befektetett a vállalat részvényeibe.


A Nespresso első reklámja Clooney-val

A minőség sokszínűsége

A Nespresso töretlen sikere négy fő tényezőnek tulajdonítható: egy fiatal svájci rakétamérnök kreativitásának, egy marketingguru munkásságának, George Clooney-nak és a nagyszerű időzítésnek. A statisztikák szerint másodpercenként több mint négyszáz csésze Nespresso fogy világszerte, köszönhetően a cég reklámjainak. A Nespresso a termékfejlesztések mellett változatlanul hisz az erős márkaimázs fontosságában,  ezért is telitalálat a márka részéről Clooney-ra bízni a márka képviseletét.

A tapasztalatok alapján a Nespresso reklámkampányai mindig kedvező fogadtatásra találnak a fogyasztók körében. Az Oscar-díjas színész szorosan együttműködik a rendezővel és a márkával. Így alakul ki a reklámfilmekre jellemző, hamisítatlan Nespresso-életérzés, amelynek fontos eleme az érdekes sztorik mellett  a finom humor is. George Clooney kávéreklámjai azért is figyelemfeltőek, mert gyakran hív meg olyan sztárokat, mint Danny DeVito, Matt Damon, John Malkovich, Jack Black, Andy Garcia, Jean Dujardin. A fantasztikus színésznőket, modelleket még nem is említettük…

Érdekel a téma?

Neked ajánlom: